NJIMA SVI ZAVIDE U Beogradu postoji zgrada koja je raj za zaposlene, a evo šta čeka vas ako šef odluči da firmu preseli ovde

 

Iako se u Beogradu poslednjih godina dosta gradi, na najtraženijoj lokaciji u samom srcu naše prestonice ne postoji dovoljan broj zgrada koje svojim karakteristikama zadovoljavaju sve potrebe kompanija i njihovih zaposlenih. Jedan od zaista retkih pozitivnih primera jeste Business Garden – u maju otvorena najsavremenija poslovna zgrada A klase, jedina takve vrste u centru grada.

 

Kada čujete od zaposlenih u kakvom high-tech radnom okruženju na raskršću ulica Starine Novaka i Kneza Danila provode svoj dan, sigurno ćete im zavideti.

Neki će možda pomisliti: “Sve je to lepo – sam centar, na par koraka kultne kafane, restorani internacionalne kuhinje, moderni kafići za poslovne sastanke, državne institucije, diplomatska predstavništva, Taš, Bulevar, bazen, prodavnice, butici, banke, Pošta, sudovi… Ali, ko će tu da nađe parking?”.

 

No, zaposleni u Business Garden-u uopšte ne znaju šta je to gubljenje vremena, živaca i novca oko parkinga, kao što im je nepoznat svakodnevni stres oko toga gde će tokom dana ostaviti svoje vozilo. Oni znaju da ih u podzemnoj garaži ove moderne zgrade čeka jedno od 220 parking mesta.

Još dok su je gradili, investitori Business Garden-a su vodili računa o svakom detalju, kako bi ljudima koji budu radili u ovoj zgradi što više olakšali radni dan i pružili im uslove za rad koji nimalo ne zaostaju za trendovima u zemljama sa najvišim standardom.

Drugim rečima, u ovoj zgradi sve je podređeno lakšem i bržem ispunjavanju svakodnevnih poslovnih obaveza i organizaciji života ljudi koji u njoj rade.

Na primer, investitori su u saradnji s obližnjim vrtićem “Play” odlučili da svakom zaposlenom u Business Garden-u ponude da svoje dete, od jaslica pa sve do predškolskog uzrasta, ostavi u sigurnim rukama.

Roditelji mogu dodatno da odahnu, jer je radno vreme vrtića prilagođeno njihovom rasporedu i radnom vremenu, na raspolaganju im je usluga preuzimanja dece, a mogu da budu sigurni da, dok mama ili tata rade, njihove mališane čeka pažljivo osmišljen program.

Ono što se kompanijama koje su svoje poslovanje preselile u Business Garden najviše dopada svakako je fleksibilnost radnog prostora, odnosno to što su mogli da ga prilagode potrebama zaposlenih i kreiraju prijatan i komforan radni ambijent.

Sve može da se bira, od rasporeda prostorija, dizajna, pa sve do njihove opremljenosti, a postoji i mogućnost izgradnje takozvanih “chill-out zona” koje su odlična motivacija radnicima da svoj posao rade sa uživanjem.

Još jedna od stavki na koju su investitori „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“ ponosni svakako je LEED Gold sertifikat, čiji će poslovna zgrada Business Garden uskoro postati nosilac. Primera radi, do sada je od nezavisnog međunarodnog tela za sertifikaciju, LEED Gold dobilo svega desetak građevina u čitavoj zemlji.

Zlatna LEED medalja dodeljuje se isključivo onim objektima koji su sagrađeni u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje  – i to po pitanju dizajna, zelene infrastrukture, energetske efikasnosti, korišćenja održivih građevinskih materijala, uštede vode, smanjenja emisije ugljen-dioksida, unapređenja kvaliteta životne sredine u zatvorenom prostoru i brižljivog raspolaganja resursima.

Sve u svemu, Business Garden s razlogom nosi titulu najsavremenije poslovne zgrade u centru grada, a ukoliko biste i vi želeli da se vaša kompanija preseli u jedan ovako moderan prostor, obratite se vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine u Srbiji CBS International koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

 

Izvor