TRENDOVI U ORGANIZACIJI POSLOVNOG PROSTORA

Savremeno doba i nove tehnologije osvežile su pristupe poslu i radu. Nekada se smatralo da je zaposlenom dovoljno obezbediti sto i kompjuter, a danas se poslovni prostor sve više stavlja u funkciju ljudi koji ga svakodnevno koriste kako bi izazvao osećaj optimizma, dobrostanja i pripadnosti, podstakao veće angažovanje i poboljšao rezultate.

Novi trendovi u organizaciji poslovnog prostora najprisutniji su kod  IT kompanija, ali u svetu im se sve češće okreću čak i formalne strukture poput banaka. Umesto klasičnih kancelarija, zaposlenima se nudi sistem međusobno povezanih zona koje podržavaju različite načine rada i zaposlenima pružaju mogućnost izbora i kontrole da sami odluče da li im u određenom trenutku više odgovara grupni ili samostalni rad. U današnje vreme sve je češći tip poslova gde su zaposleni većim delom dana na terenu pa nije potrebno ni isplativo da svako ima svoj radni sto. U tom slučaju primenjuju se plug & play neformalne radne zone, čime se smanjuje potrebna kvadratura  za iznajmljivanje, ali i povećava produktivnost zaposlenih kroz pomenutu raznolikost prostora.

Da idemo u korak sa svetom pokazuje činjenica da se u samom centru Beograda gradi jedinstvena moderna poslovna zgrada A klase Business Garden koja će zakupcima omogućiti da implementiraju sve najnovije svetske trendove u organizaciji prostora, kreirajući radno okruženje koje podstiče produktivnost i motivisanost zaposlenih. Novi projekat uspešnih izraelskih kompanija „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“ ponudiće vrhunske radne uslove po najvišim standardima, fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja poslovnog prostora u skladu sa profesionalnim potrebama i po ugledu na vrhunske svetske kompanije, podzemni parking za zaposlene i sve to na prestižnoj gradskoj lokaciji.

Ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove jedinstvene moderne poslovne zgrade koja će se nalaziti na raskrsnici ulica Starine Novaka i Kneza Danila je vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji CBS International, deo Cushman & Wakefield grupacije.