IDEALNI RADNI USLOVI – IDEMO LI U KORAK SA SVETOM?

Velike svetske kompanije, naročito one koje se bave informacionim tehnologijama, telekomunikacijama i sličnim oblastima, posebnu pažnju posvećuju radnom okruženju i imaju veoma visoke kriterijume prilikom izbora poslovnog prostora.

Vođeni idejom da je zaposlenima potreban predah kako bi se poslu vratili produktivniji i puni elana, u ovakvim firmama često je više od polovine prostora predviđeno za rekreaciju dok manji deo predstavlja radnu zonu. Kako bi se zaposleni što bolje osećali, na raspolaganju su im chillout sobe za opuštanje, potpuno opremljene kuhinje, dnevni boravci i sobe za igranje. Ovaj koncept se godinama unazad sa uspehom primenjuje u najvećim svetskim kompanijama poput Gugla.

Još jedna važna stavka prilikom izbora poslovnog prostora za firme ovog tipa jeste energetska efikasnost. Savremene kompanije u svetu svoje sedište pronalaze u „zelenim zgradama“ koje štede energiju, smanjuju operativne troškove i pozitivno utiču na zdravlje, radnu produktivnost i motivaciju zaposlenih. 

Da ne zaostajemo za svetskim trendovima pokazuje to što se u samom centru Beograda gradi jedinstvena moderna poslovna zgrada Business Garden, još jedan u nizu uspešnih projekata izraelskih kompanija „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“. Uz visoku fleksibilnost prostora koji se prilagođava delatnosti i potrebama zakupaca i obezbeđen parking za zaposlene, Business Garden koji će biti jedna od retkih LEED sertifikovanih zgrada, savršeno će odgovoriti zahtevima savremenih IT i drugih kompanija koje posebno vode računa o radnom okruženju i profesionalnim potrebama svojih zaposlenih.

Ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove jedinstvene poslovne zgrade koja će se nalaziti na raskrsnici ulica Starine Novaka i Kneza Danila je vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji CBS International, deo Cushman & Wakefield grupacije.